Відбувся День спеціальності

15 грудня 2023 р. кафедра спортивної, фізичної та реабілітаційної медицини, фізичної терапії, ерготерапії ХНМУ провела День спеціальності для здобувачів вищої освіти зі спеціальності «Терапія та реабілітація», «Фізична терапія, ерготерапія» першого (бакалаврського) рівня.

Відкрила захід помічниця ректора заступниця директора ННІ ЯО Інна Чухно. Також з привітальним словом до учасників звернувся декан IV медичного факультету Микола Литвиненко та в.о. завідувача кафедри Сергій Латогуз.

На заході виступила завідувачка відділенням реабілітації консультативно-діагностичного центру КНП «Міська поліклініка № 6» ХМР Олена Сивенко, яка розповіла про організацію реабілітаційної допомоги в амбулаторних умовах. Завідувачка відділення відновного мультидисциплінарного втручання міської дитячої лікарні № 5 Ірина Мікеладзе розповіла про реабілітацію хворих з ДЦП. Фізичний терапевт «НandiCap Іnternational» Pasala Maneewong презентувала власний курс «Реабілітація пацієнтів з ампутаціями». Директор Інституту болю з м. Мюнхен (Німеччина) Вольфганг Бауєрмайстер розповів про ультразвукову еластографію в лікуванні хронічного болю, а керівниця психологічної служби Анастасія Шейко розповіла як зберегти ментальне здоров’я у складні часи.

У заході взяли участь 92 здобувача вищої освіти зі спеціальності «Терапія та реабілітація», «Фізична терапія, ерготерапія» першого (бакалаврського) рівня I–IV курсів. Студенти позитивно відреагували на захід та звернулись з проханням проводити аналогічні заходи не рідше двох разів на рік.