Захід до Всесвітнього дня імунітету

Кафедри
06.03.2024

2 березня 2024 р. за ініціативи та сектору громадського виховання та волонтерства Студентського самоврядування ХНМУ за підтримки кафедри мікробіології вірусології та імунології ім. професора Д.П. Гриньова був проведений офлайн-захід, присвячений Всесвітньому дню імунітету. Мета цього дня полягає в залученні широкої громадської уваги до проблем, пов’язаних з поширеністю різних імунних захворювань, а також зі збереженням та зміцненням імунітету в цілому. До участі у заході долучилися близько 50 здобувачів вищої світи.

Проведений захід складався з п’яти частин. На початку на студентів чекали 4 цікавих та корисних доповіді з приводу імунітету. Першочергово слухачі були ознайомлені з імунологічними дослідженнями фундатора кафедри мікробіології, вірусології та імунології – Даміана Петровича Гриньова. Після цього на аудиторію чекала доповідь з приводу алергічних реакцій, що є дуже важливим аспектом для повного розуміння теми імунітету. Наприкінці теоретичної частини були підняті такі важливі теми як «Імунітет та трансплантація органів» та «Вікові особливості імунної системи».

Наступним етапом заходу стала практична частина, на яку дуже чекали слухачі. Викладачі кафедри мікробіології із задоволенням провели майстер-клас з приводу основних серологічних реакцій, пояснюючи всі деталі та надаючи відповіді на всі запитання студентів. Після цього, під керівництвом викладачів, кожен зі студентів мав змогу попрактикуватися у виконанні серологічних реакцій самостійно.

Під час наступної частини заходу завідувачка кафедри мікробіології Марина Мішина разом зі студентами, що доповідали на початку, провели для всіх гостей екскурсію кафедрою, демонструючи обладнання, цікаві експонати, кабінет Д.П. Гриньова, де слухачі мали змогу дізнатися більше цікавої інформації про професора.

Четвертим етапом було проведення інтерактивної тематичної гри, пов’язаної із ключовими словами тесту КРОК із розділу імунології. Студентам було необхідно вгадати певне імунологічне поняття за допомогою питань та підказок своїх колег з аудиторії. Цей етап викликав безліч усмішок та гарних емоцій у кожного учасника заходу.

Наостанок, задля закріплення отриманий знань, була проведена вікторина із запитаннями з теоретичної частини заходу. Було обрано три переможці, які отримали подарунки від Студентського самоврядування ХНМУ.

Учасники заходу висловили організаторам безліч слів подяки за надану можливість на власні очі побачити надзвичайно цікаву кафедру мікробіології, відпрацювати практичні навички та зустрітись разом в одній аудиторії.