Дружній візит на кафедру анатомії людини ХНМУ

Кафедри
21.09.2023

13 вересня викладачі та студенти Куп’янського медичного фахового коледжу ім. Марії Шкарлетової завітали з дружнім візитом на кафедру анатомії людини Харківського національного медичного університету. Вони були так вражені насиченістю екскурсії та унікальністю анатомічних препаратів, що після візиту залишили свій відгук.

«Нас вразило унікальне поєднання історії і сучасності. Майбутні медичні сестри познайомилися з харківською анатомічною школою, яка завжди була однією із найсильніших, адже не одне покоління медиків навчалось за «Атласом анатомії людини» В.П. Воробйова та Р.Д. Синельникова.

Звісно, ми побували у лекційній аудиторії-амфітеатрі з історичними архітектурними особливостями і сфотографувалися на фоні фреска-панно «Леонардо да Вінчі за трупом», яка створена ще у 1918 році відомим харківським художником Олександром Любимовим, учнем Іллі Рєпіна.

Вражає кількість звичайних вологих і корозійних анатомічних препаратів, і поряд – найсучасніший світ технологій! Це і клас віртуальної реальності, де зовсім поряд із нами «ходив» скелет, який може обертатися, збільшуватися, мати м’язову та інші системи одночасно або окремо. Було дуже цікаво, захоплююче і пізнавально!

Навчальні кімнати, інтерактивні дошки, наукові лабораторії, навчально-науковий центр практичної морфології дозволяє поглиблено вивчати будь-які анатомічних структури, а також лабораторія симуляційних технологій, лабораторія штучних органів і систем, лабораторія по роботі з трупним матеріалом. Крім того, нікого не залишив байдужим меморіальний анатомічний музей акад. В.П. Воробйова.

Висловлюємо щиру подяку за організацію проведення практичного заняття на кафедрі анатомії людини Харківського національного медичного університету доценту кафедри Роману Сухоносову. Думаю, таке практичне заняття запам’ятається нашим студентам назавжди».

Наталія Луценко, канд. мед. наук викладач дисципліни «Анатомія і фізіологія людини»