Літературний вечір «Хімічна симфонія»

Кафедри
02.05.2024

29 квітня 2024 р. на кафедрі медичної та біоорганічної хімії в дистанційному режимі відбувся літературний вечір «Хімічна симфонія». У заході взяли участь 16 вітчизняних здобувачів освіти першого року навчання I–IІІ медичних факультетів ХНМУ.

До уваги присутніх було представлено надзвичайно цікаві, змістовні та чудово ілюстровані доповіді. Здобувачі освіти виявили спорідненість літератури та хімії –відшукали твори, в яких згадуються хімічні елементи і сполуки, явища і процеси. Студенти на конкретних прикладах показали, яке важливе значення хімія посідає у житті та творчості людини. Вражає, що деякі автори майстерно обіграли слова − назви хімічних елементів, використовуючи їх при написанні власних віршів, у ролі метафор та порівнянь. Студенти використали твори Івана Котляревського «Енеїда», Михайла Коцюбинського «Тіні забутих предків», Лесі Українки «Лісова пісня», Жюля Верна «Таємничий острів» та «20 тисяч льє під водою», Артура Конан Дойля «Собака Баскервілів» та ін.

Особлива атмосфера, яка склалася під час заходу, сприяла реалізації творчих здібностей здобувачів освіти. Студенти підготували яскраві мультимедійні презентації, емоційно висвітлювали цікаві факти, читали власні вірші і прозу. Родзинкою літературного вечора був інтерактив: у тестовій формі присутнім було запропоновано надати відповіді на певні цікаві запитання, для відповіді на які потрібні були знання хімії та літературних творів.