Відбулася НПК з гінекології

Кафедри
19.03.2024

15 березня 2024 р. на базі регіонального перинатального центру Обласної клінічної лікарні відбулася науково-практична конференція та майстер-клас «Сучасні аспекти лікування гіперпластичних процесів в гінекології» в змішаному форматі. У заході взяли участь більше 100 лікарів, науковців, інтернів не тільки з Харківської області, а й з інших регіонів України.

У конференції взяли участь і науковці нашого ЗВО. Сучасні підходи до діагностики та лікування пацієнток з гіперпластичними процесами ендометрію представила завідувачка кафедри акушерства та гінекології № 2 професорка Вікторія Лазуренко. З доповіддю «Сучасні підходи до менеджменту пацієнток з аномальними матковими кровотечами» виступив завідувач кафедри акушерства та гінекології № 3 професор Ігор Лахно. Новітні підходи та європейські діагностично-лікувальні стандарти пацієнток з різними формами ендометріозу представив медичний директор з перинатальної допомоги КНП ХОР ОКЛ, доцент кафедри акушерства та гінекології №3 Олександр Железняков.

Гінекологічні операції (лапароскопія, екстирпація матки, гістероскопія, видалення поліпів та інші) демонструвались на екрані в реальному часі з коментарями хірургів з операційної – доцента кафедри акушерства та гінекології № 2, завідувача гінекологічним відділенням КНП ХОР ОКЛ Романа Сафонова та Олександра Железнякова. Усі бажаючі мали змогу обговорити етапи операції з провідними хірургами.

Це була унікальна освітня конференція – перша за останні роки з можливістю присутності офлайн, яка дозволила учасникам не тільки побачити сучасні підходи та методики проведення гінекологічних операцій, а й попрацювати на тренажерах для оволодіння навичок ендоскопічної хірургії під контролем висококваліфікованих фахівців.

Сподіваємось на подальше плідне співробітництво між Харківським національним медичним університетом, Обласною клінічною лікарнею та Обласним управлінням охорони здоров’я ХОВА для покращання навичок та підвищення кваліфікації лікарів.