Відбулася конференція з питань етики

Кафедри
25.09.2023

14–16 вересня у Варшавському університеті (Польща) відбулася щорічна офлайн-конференція Європейської асоціації центрів медичної етики на тему «Протистояння руйнуванням. Виклики біоетики, прав людини та демократії».

Даний захід став для учених більш ніж 20 країн світу майданчиком для роздумів та дискусій над такими глобальними проблемами, як етика в надзвичайних ситуаціях, дослідницька етика, етика розподілу ресурсів під час глобальних криз, етика у підготовці та ліквідації наслідків катастроф, етика і медицина «поля бою», етика штучного інтелекту та цифровізації, нейротехнології та нейроетика, кліматична криза і майбутнє людства тощо.

На конференції Україну представляли вчені нашого університету – професор Михайло Мирошниченко та професорка Вікторія Лазуренко. Наші викладачі були єдиними, яким організаційний комітет дозволив взяти участь у конференції в онлайн-форматі. Доповідь на тему «Наукові дослідження у вищих медичних навчальних закладах крізь призму війни: етичний вимір» викликала жвавий інтерес та дискусію серед учасників заходу.