Відбулася конференція щодо лікування раку легень

Кафедри
25.03.2024

22–23 березня у місті Кропивницький у Лікарні Святого Луки Ацинус відбулася конференція «Рак легень: комплексне лікування (мультидисциплінарний підхід)». На заході зібралися майже три сотні фахівців із усіх регіонів України. Активну участь у конференції також взяли співробітники кафедри онкології, променевої терапії, онкохірургії та паліативної допомоги Харківського національного медичного університету.

На початку конференції завідувач кафедри професор Олександр Дудніченко разом з генеральним директором Лікарні Святого Луки Григорієм Урсолом презентували нову книгу академіка Національної академії медичних наук України, завідувача кафедри хірургії № 1 ХНМУ Валерія Бойка. Нове видання під назвою «Чорно-білі історії» написане в період війни та розповідає про нелегку працю лікарів Інституту загальної та невідкладної хірургії ім. В.Т. Зайцева під щоденними обстрілами.

У своїй доповіді «Імунотерапія раку легені: надія чи обман» доктор медичних наук Олександр Дудніченко проаналізував сучасні підходи до лікування злоякісної хвороби. Професор зазначив, що імунотерапія має потенційну ефективність незалежно від гістології та мутаційного статусу драйвера. Водночас вона призводить до стійкої ремісії. Доповідь була підготовлена разом з асистентами кафедри Богданом Хільчевським та Анною Касьяновою.

Зазначимо, що Олександр Дудніченко не лише виступав у ролі спікера, а й очолив президію конференції. Дякуємо  Збройним силам України за можливість єднатися заради здоров’я!