Команда ХНМУ взяла участь у конференції з гігієни

Кафедри
24.11.2023

23 листопада в м. Київ відбулася міжнародна науково-практична конференція «Актуальні питання гігієни праці та професійної патології».

Захід був присвячений 95-річчю створення Державної установи «Інститут медицини праці ім. Ю.І. Кундієва Національної академії медичних наук України» та 100-річчю від дня народження доктора медичних наук, професора, члена-кореспондента НАН України, академіка НАМН України Ісаака Михайловича Трахтенберга.

Конференцію урочисто відкрили директора ДУ «ІМП ім. Ю.І. Кундієва НАМН Костянтин Іщейкін та президент НАМН України Віталій Цимбалюк.

У рамках конференції були розглянуті науково-теоретичні та практичні здобутки різних наукових шкіл щодо актуальних аспектів гігієни праці та професійної патології.

Серед учасників слід відзначити колег нашого вишу, які виступили з онлайн доповідями: директора НДІ гігієни праці та професійних захворювань ХНМУ Миколу Щербаня «Оптимізація надання медичного висновку про гостре професійне захворювання на COVID-19 у медичного працівника», завідувачки кафедри гігієни та екології № 2 Тетяну Меркулову «Гігієнічні підходи до створення безпечного середовища при використанні цифрових симуляційних технологій в медичній освіті» та доцентку кафедри гігієни та екології № 2 Олену Літовченко «Встановлення препатологічних критеріїв розвитку професійного вигорання у робітників соціально-значущих професій під час кризових ситуацій».