Відбувся тренінг та конференція з епідеміології

Кафедри
08.01.2024

За підтримки Всесвітньої організації охорони здоров’я та Центру громадського здоров’я МОЗ України на базі Харківського обласного центру контролю та профілактики хвороб 25–27 грудня 2023 р. був проведений триденний тренінг для лікарів та медичних сестер первинної ланки закладів охорони здоров’я Харківщини, який провели завідувачка кафедри епідеміології Харківського національного медичного університету професорка Тетяна Чумаченко та лікарка-епідеміологиня відділення імунопрофілактики Лариса Гейтенко.

На тренінгу були висвітлені питання планування, організації та проведення сесій імунізації, важливість правильної комунікації з населенням, громадами та ЗМІ, приділялась увага підвищенню рівня обізнаності медиків з питань дотримання вимог холодового ланцюга при поводженні з вакцинами. Значний час був відведений відпрацюванню навичок безпеки ін’єкцій, організації пунктів щеплення, виїзних сесій імунізації.

Також 28 грудня 2023 р. в онлайн-форматі відбулася міжнародна науково-технічна конференція «International Scientific and Technical Conference Integrated Computer Technologies in Mechanical Engineering – Synergetic Engineering».

У заході взяли участь співробітниці ХНМУ – завідувачка кафедри епідеміології професорка Тетяна Чумаченко та асистентка кафедри Марина Райлян. В секції “Smart systems and IT infrastructure» були представлені результати мультидисциплінарного проєкту “Intelligent Recommendation System for Assessing Hand Hygiene of Healthcare Workers». Дослідження проводились за ґрантової підтримки Міністерства охорони здоров’я України.