Відбулися збори фахівців з громадського здоров’я

Кафедри
04.12.2023

2 грудня 2023 р. в м. Івано-Франківськ відбулися загальні збори Громадської організації «Всеукраїнська асоціація фахівців з громадського здоров’я».

На зборах були присутні фахівці у сфері громадського здоров’я з 22 міст України. Основна мета заходу – пошук головних способів збереження здоров’я населення. Також на зборах обирали голову асоціації – ним став генеральний директор Івано-Франківського обласного центру контролю та профілактики хвороб Руслан Савчук.

Громадська організація була створена 3 місяці тому. За цей період було розроблено план дій, сформовані основні напрямки діяльності асоціації у сфері громадського здоров’я та створено ефективний майданчик взаємодії обміну досвіду. Це дозволить асоціації стати провідником найкращого міжнародного досвіду у сфері громадського здоров’я України, надійним партнером для органів державної влади. Асоціація може впливати на прийняття рішень в сфері громадського здоров’я на всіх рівнях та реалізувати ідеї, плани, задуми щодо покращання стану здоров’я громадян.

Рішенням Загальних зборів було створено 22 відокремлених підрозділи в областях України та місті Києві, що свідчить про широке представництво Асоціації в країні та велику зацікавленість з боку фахівців у сфері громадського здоров’я.

Головою Харківської громадського організації «Всеукраїнська асоціація фахівців з громадського здоров’я» затверджена генеральна директорка ДУ «Харківський ОЦКПХ МОЗ» Любов Махота. Представником від ХНМУ на загальних зборах стала доцентка кафедри громадського здоров’я та управління охороною здоров’я Валентина Нестеренко.

Зазначимо, що це були перші установчі збори організації за підтримки міжнародних організацій. ГО «Всеукраїнська асоціація фахівців з громадського здоров’я» ключовим завданням визначає популяризацію здоров’я та поліпшення здоров’я населення України.