Студенти ХНМУ відвідали клініки Німеччини

Кафедри
13.11.2023

З 27 жовтня по 6 листопада 2023 група студентів на чолі із завідувачкою кафедри неврології ХНМУ відвідала провідні клініки Німеччині. Поїздка стала дуже захопливим і пізнавальним досвідом.

Так, у клініці Rehaklinik Medical Park Bad Camberg студенти ознайомилися з інноваційними методами фізичної реабілітації з використанням сучасних апаратів для фізіотерапії та ерготерапії. Особливо вражаючим стало знайомство з тренажерами останнього покоління, оптимізованими для відновлення рухових функцій у пацієнтів після інсультів, черепно-мозкових та спинномозкових травм, із сучасним комп’ютеризованим обладнанням для відновлення когнітивних та чутливих функції, а також інноваційними підходами та методиками для ерготерапії.

У клініці ZAR Frankfurt здобувачі освіти мали змогу ознайомитися з високим стандартом обслуговування та реабілітації для амбулаторних пацієнтів, який включав сучасні діагностичні можливості та персоналізовані програми лікування.

Klinik der Helios Dr. Horst Schmidt Wiesbaden вразила своєю інфраструктурою та організацією. Студенти мали унікальну можливість спостерігати за роботою професорів і лікарів, а також обговорити з ними актуальні медичні питання.

Цей досвід не тільки розширив знання студентів у галузі загальної медицини та реабілітації, а й надихнув на подальші навчальні та професійні досягнення.