Професорка ХНМУ – учасниця міжнародного конгресу

Кафедри
10.08.2023

Завідувачка кафедри філософії Катерина Карпенко взяла участь у роботі XIX конгресу Міжнародної асоціації жінок-філософів (IAPh), який проходив з 31 липня по 4 серпня в столиці Аргентини Буенос Айресі. Участь у конференції здійснювалася у межах грантової програми.

Головна тема конгресу – «Фемінізм сьогодні. Внесок філософії в боротьбу проти насилля, дискринінації та ексклюзії». Професорка Карпенко виступила з доповіддю «Екофеміністська методологія як засіб боротьби проти екоциду у воєнний та повоєнні часи», який з зацікавленістю обговорювався учасниками конгресу.

Також відбулися зустрічі з представниками Українського культурного товариства «Просвіта» в Аргентинській Республіці, які організував голова Управи товариства пан Юрій Даналишин, на яких Катерина Карпенко поділилася своїми науковими висновками щодо проблеми екоциду в Україні.

Крім того, пані Катерина познайомилася з вагомим внеском товариства у просвітницьку діяльність щодо історії і сьогодення України та акції на підтримку України у війні проти росії, які зараз проводять українці в Аргентині.