До Міжнародного дня безпеки пацієнта

Кафедри
27.09.2023

18–22 вересня на базі Наукової бібліотеки фахівці кафедри епідеміології та Університетської клініки ХНМУ для медпрацівників первинної та вторинної ланки надання медичної допомоги Харківської та Сумської областей провели серію тренінгів з інфекційного контролю.

Захід відбувся за підтримки Всесвітньої гуманітарної організації «Міжнародний медичний корпус». Учасникам тренінгу презентували матеріали щодо сучасних напрямів та підходів до впровадження програм з профілактики інфекційних хвороб у лікарнях різних профілів.

Фахівці мали змогу додатково відпрацювати практичні навички з гігієни рук, обравши тактику в різних клінічних ситуаціях, оцінивши якість власно проведеної гігієнічної обробки рук, навички щодо використання різних засобів індивідуального захисту. У дуже позитивній, дружній та активній обстановці керівники закладів охорони здоров’я, лікарі та медичні сестри вивчали найактуальніші проблеми інфекційного контролю та запропонували шляхи їх вирішення, використовуючи графічну діаграму «Риб’яча кістка» та ефект «Світового кафе».