Відбувся вебінар щодо антиплагіат-стратегії ХНМУ

Події
19.01.2023

17 січня за ініціативою Наукової бібліотеки та наукового відділу відбувся методичний вебінар «Антиплагіат-стратегія ХНМУ: поради авторам та експертам».

Відкрила вебінар директорка бібліотеки і модераторка заходу Ірина Киричок. Вона зазначила, що такі вебінари проходять у межах циклу щодо поширення принципів академічної доброчесності. З вступним словом до учасників звернувся проректор з наукової роботи Валерій М’ясоєдов. Пан проректор наголосив на незмінній актуальності тематики вебінару в площині доброчесних практик, необхідності викорінення такої форми академічної недоброчесності в університеті, як плагіат, а також подякував університетській бібліотеці за значний внесок у просування принципів академічної доброчесності.

До уваги учасників вебінару були наступні виступи:
• Звіт перевірки текстових документів на наявність збігів: акценти та інтерпретація (спікерка: Тетяна Павленко – заступниця директорки Наукової бібліотеки ХНМУ з інформаційних технологій).
• Використання антиплагіатних програм у роботі редакції наукових журналів: важливі акценти для авторів (спікер: Олександр Шевченко – координатор редакції наукових періодичних видань ХНМУ).
• Академічна доброчесність – візитівка кожного науковця (спікерка: Олеся Плєхова – голова Ради Наукового товариства студентів, аспірантів, докторантів і молодих учених ХНМУ).

До обговорення та обміну думками долучились директор ННІ ЯО Ігор Завгородній, помічниця ректора Інна Чухно, завідувач кафедри гістології, цитології та ембріології Олександр Степаненко та ін.

Пропри складні умови воєнного стану до онлайн-заходу змогли приєднатись 83 учасники.