Відбувся форум щодо інтернаціоналізації медичної освіти

27 квітня за ініціативи Харківського національного медичного університету було проведено онлайн Форум інтернаціоналізації медичної освіти в Україні. До участі у Форумі були запрошені відповідальні особи за міжнародну діяльність в закладах вищої освіти, підпорядкованих МОЗ України. Форум було організовано з метою об’єднання зусиль з інтернаціоналізації вищої медичної освіти, створення професійної спільноти «інтернаціоналізаторів» задля підсилення одне одного.

З вітальним словом до учасників Форуму звернувся ректор Харківського національного медичного університету Валерій Капустник. Ректор подякував усім, хто у цей скрутний час знайшов можливість приєднатися до зустрічі та зазначив, що інтернаціоналізація – це стратегічно важливий інструмент розвитку кожного університету. Також пан ректор наголосив, що у ці складні часи військового вторгнення, міжнародна діяльність є дуже важливим напрямком, оскільки світова підтримка дає нам надію і відчуття єднання із цивілізованою частиною світової спільноти. Очільник ХНМУ побажав усім учасникам Форуму плідної роботи і стабільної співпраці у подальшому.

Спеціально запрошені гості заходу, а саме директор Cormack Consultancy Group (Великобританія) Чарльз Кормак та експертка Еразмус+ з моніторингу проєктів та з питань академічної мобільності університетів Іванна Атаманчук висловили свою повагу й солідарність з українською академічною спільнотою та рішучу підтримку народу України. Пан Кормак звернувся до учасників Форуму із запрошенням до участі всіх зацікавлених навчальних закладів у програмі «Ініціатива Єднання», що надає можливість поєднати українські університети з університетом-побратимом у ЄС або Британії схожого профілю, розміру та за наявністю однакових спеціальностей. Зі свого боку пані Іванна розповіла про нові можливості програм Еразмус+ для медичних ЗВО.

У Форумі взяли участь близько 25 учасників з 14 університетів, серед яких проректори з міжнародної діяльності та розвитку, начальники відділів міжнародних зв’язків та відповідальні за міжнародну діяльність у ЗВО. Кожен заклад презентував свій університет та розповів про процес інтернаціоналізації свого закладу, поділився успішними кейсами її реалізації.

Такий європейський підхід дає можливість завжди бути на зв’язку, підтримувати і розвивати спільними зусиллями систему вищої медичної освіти України. Результатами взаємної співпраці можуть стати нові проєкти, можливості для мобільності, освітні програми та нові партнерства.