Відбулася НПК з дослідження стовбурових клітин

Події
01.12.2023

З 29 по 30 листопада в Ягеллонському університеті (м. Краків, Польща) відбулася Міжнародна науково-практична конференція «Conference of stem cells for disease modelling and therapy».

На конференції були представлені результати фундаментальних та прикладних досліджень у галузі застосування стовбурових клітин.

З доповідями від ХНМУ виступили професорка Оксана Наконечна, доцентки Тетяна Меркулова та Олена Літовченко, а також аспірантка Інституту проблем кріобіології і кріомедицини НАН України Валерія Гойдіна.

У рамках цього заходу наші співробітниці взяли участь у воркшопах з міжкультурної комунікації, відвідали кампус Ягеллонського університету, провели зустрічі з представниками факультету біохімії, біофізики та біотехнології для обговорення можливостей співпраці в пріоритетних напрямках, установлення партнерських зв’язків для реалізації спільних науково-дослідницьких проєктів, отримання ґрантів і стипендій.

Активна участь у таких заходах сприятиме створенню платформи для обміну знань та унікальному міждисциплінарному підходу з партнерами з країн ЄС, а також сприятиме подальшому розвитку партнерства.