Довготривале співробітництво з німецькою клінікою

Партнерство між Харківським національним медичним університетом та німецькою клінікою Заксенхаузен у місті Франкфурт-на-Майні почалося з 2018 року та постійно розвивається. Протягом цих років співробітники та здобувачі освіти університету брали участь у академічній мобільності, симпозіумах, конференціях та лекціях, які проводились клінікою-партнером Заксенхаузен.

Не зважаючи на епідемічні умови у країні та світі, співпраця університету з клінікою Заксенхаузен продовжується. Зокрема, співробітники кафедри хірургії № 2 доценти Олександр Тонкоглас та Микола Сикал з 29 листопада по 3 грудня перебували у клініці Заксенхаузен і брали участь у V симпозіумі з баріатричної хірургії. Також захід включав відвідування лекцій провідних фахівців, роботу в операційній та хірургічному відділенні, участь у дискусіях.

Олександр Тонкоглас та Микола Сикал ознайомилися з сучасними методиками діагностики, консервативного та оперативного лікування, веденням післяопераційного періоду хворих з морбідним ожирінням та цукровим діабетом, зустрілися із зарубіжними фахівцями.

Отриманий досвід та знання будуть впроваджені у наукову та педагогічну роботу кафедри та університету.