Вібулася відкрита лекція Пламена Стайкова

Події
21.10.2021

Харківський національний медичний університет вже багато років є партнером німецької клініки Заксенгаузен у Франкфурті-на-Майні. Завдяки тривалій та плідній співпраці щороку організовуються тижневі навчальні курси та стажування з хірургії для студентів ХНМУ, а також викладачів відповідного профілю підготовки. За участі медичного директора та головного лікаря клініки, спеціаліста з абдомінальної хірургії, д-ра Пламена Стайкова на базах університету регулярно проводяться майстер-класи та подібні активності.

Так, 1 жовтня відбулася лекція на тему «Гострий холецистит: клініка, діагностика, лікування». Захід було реалізовано за підтримки та організації кафедри хірургії № 2 в особі завідувача кафедри Ігоря Криворучка та доцента Миколи Сикала.

Лекцію мали змогу прослухати студенти ХНМУ, лікарі-інтерни та досвідчені лікарі. Під час промови доктор Стайков поділився своїм багаторічним досвідом хірурга та розповів про гострий холецистит. Читаючи лекцію, доктор Стайков представив сучасну інформацію щодо класифікації, етіології та патогенезу, клінічних проявів, методів лабораторної та інструментальної діагностики хворих на гострий холецистит. Також доктор Стайков приділив увагу особливостям лікування хворих, особливостям та типам хірургічних втручань залежно від наявності ускладнень. Наприкінці доктор Стайков продемонстрував відеофільм з власного досвіду хірургічного лікування гострого холециститу.

Харківський національний медичний університет висловлює свою повагу та вдячність колезі з Німеччини, завдяки якому захід став можливим. Щиро запрошуємо студентів, аспірантів та молодих учених долучатися до наших міжнародних активностей і надалі!