Запрошуємо до Школи медичної освіти УШП!

ННІ ЯО
14.06.2024

9–12 жовтня 2024 р. в Ужгороді відбудеться важлива подія – відкривається Осіння школа медичної освіти як платформа для обміну досвідом і генерації нових ідей відносно змін у медичній освіті та поліпшення її якості. Нагадаємо, що ХНМУ є пілотним закладом Україно-Швейцарського проєкту «Розвиток медичної освіти» з 1918 року.

Подія організовується Україно-Швейцарським проєктом «Розвиток медичної освіти» спільно з Ужгородським національним університетом, у партнерстві з Міністерством охорони здоров’я України і за підтримки Швейцарського агентства з розвитку і співробітництва, Швейцарського інституту тропічного та громадського здоров’я, Маастрихтського університету (Королівство Нідерланди).

Подія об’єднає медичних освітян, управлінців, фахівців і фахівчинь, які розробляють політики в галузі медичної освіти, представників студентства і громадськості.

Ключові напрямки школи у 2024 році:

  • засади функціонування системи медичної освіти
  • якість медичної освіти – з чого вона складається і як її забезпечувати
  • виклики медичної освіти в Україні й історії успіху в їх подоланні
  • доброчесність, взаємоповага і гідність в освітньому процесі

Більше деталей про Школу читайте на сайті Україно-Швейцарського проєкту «Розвиток медичної освіти» (в анонсі події шукайте брошуру Осінньої школи медичної освіти 2024)

Запрошуються на участь у школі ті, хто був і є дотичним до змін у медичній освіті — тих, хто розробляв політики, генерував ідеї й упроваджував зміни, хто готовий поділитись досвідом і кращими практиками, відкритий до обговорення нових ідей і їх подальшої реалізації, для кого студентоорієнтованість і компетентнісний підхід — це стандартні щоденні практики. Це можуть бути керівники закладів освіти, представники адміністрації, освітяни, студенти і лікарі-інтерни. Відбір відбувається тільки на підставі інформації з аплікаційних форм.

Заявки приймаються з 10 червня по 10 липня 2024 року. Взяти участь у події можна не тільки як вільний слухач, а і подавши тези. Автори відібраних тез візьмуть участь у воркшопі перед Осінньою школою, де зможуть поділитися власним досвідом та/або результатами досліджень з медичної освіти.

Подати заявку на участь в Осінній школі медичної освіти 2024 року можна тільки заповнивши аплікаційну форму

Учасники, відібрані на підставі аплікаційних форм, отримують стипендію на участь в Осінній школі 2024 року від проєкту «Розвиток медичної освіти». Стипендія покриває витрати на участь у події, навчальні матеріали, синхронний переклад іноземних спікерів, проживання (4 доби в готелі у двомісних номерах), харчування (сніданки в готелі, кава-брейки і обіди під час події). Зверніть, будь ласка, увагу, що стипендія не покриває витрати на проїзд до та з місця проведення події, вечері та добові.

Результати відбору будуть надіслані на вказану в аплікаційній формі електронну пошту до 15 серпня 2024 року. Результати відбору тез для участі у воркшопі, який відбудеться онлайн перед конференцією, разом з вимогами до виступу й деталями щодо події будуть надіслані до 30 серпня 2024 року.