Заходи до Всесвітнього дня боротьби зі СНІДом

1 грудня 2023 року у головному корпусі ХНМУ за ініціативи сектору громадського виховання та волонтерства Студентського самоврядування ХНМУ відбувся профілактично-просвітницький захід, присвячений Всесвітньому дню боротьби зі СНІДом.

Ця подія є важливим внеском у популяризацію знань про СНІД серед студентської та викладацької громадськості, що допомагає створити толерантне та обізнане суспільство.

Учасники мали можливість прослухати чотири цікаві доповіді, серед яких:

  • «СНІД: тихий вбивця»;
  • «Діагностика СНІДу»;
  • «Лікування СНІДу»;
  • «ВІЛ/СНІД: чи є толерантним суспільство».

Лекції дали змогу кожному пригадати або дізнатися нову інформацію, яка сприяла поглибленню знань з питань обізнаності щодо СНІДу. Після розповідей учасникам було запропоновано пограти у вікторину на платформі Quizlett для закріплення отриманих знань. Також на одній з локацій проходив інтерактивний захід «Правда/міф», який допоміг в рази поглибити розуміння теми.

До того ж кожен учасник мав можливість пройти безкоштовне тестування для визначення свого ВІЛ-статусу. Ця ініціатива стала додатковою можливістю для кожного студента та викладача перевірити своє здоров’я.

Участь студентів та співробітників університету є позитивним кроком у напрямку об’єднання зусиль для розповсюдження свідомості про СНІД, що напряму свідчить про розуміння важливості цієї проблеми та готовність активно долучитися до ініціатив, спрямованих на попередження та боротьбу з цією хворобою.

Також було проведено онлайн-захід для всіх здобувачів вищої освіти ХНМУ на тему «Всесвітній день боротьби зі СНІДом». На заході були обговорені такі теми:

  • День СНІДу: значення та історія;
  • Розкриття ВІЛ: механізм передачі, патогенез;
  • Діагностика, лікування та підтримка ВІЛ-позитивних;
  • Цікаві факти. Інтерактив: правда/ міф про ВІЛ.

Студенти активно долучилися до проходження вікторини, отримали гарні результати та підтвердили рівень своєї обізнаності з даної теми. Найуважніші учасники отримали сертифікати.

Дякуємо всім студентам, які долучилися до заходу, та виявили свою активність і небайдужість до цієї актуальної теми у наш час. Працюємо над тим, щоб подібні заходи продовжували проводитися, сприяючи формуванню освіченої медичної спільноти!