Захід до всесвітнього дня нирки

9 березня щорічно відзначається Всесвітній день нирки, на честь якого Студентське самоврядування ХНМУ традиційно підготувало просвітницький медичний онлайн-захід від сектору громадського виховання та волонтерства.

Всесвітній день нирки святкується з 2006 р. у другий четвер березня. Головна мета цього дня – долучити до уваги міжнародні та державні організації охорони здоров’я, а також політичні структури, які здатні вплинути на розвиток системи охорони здоров’я, до проблеми зростання кількості людей із захворюванням нирок.

Багато людей чули про діагноз «хронічна ниркова недостатність», але мало хто знає причини розвитку, діагностику та лікування. Студенти-медики розповіли про анатомію та фізіологію нирки, найчастіші захворювання, нові методи діагностики та лікування, а також цікаві факти про нирки та трансплантацію.

Сам захід проходив 9 березня на платформі Google Meet. Ведуча привітала доповідачей і учасників заходу та наголосила на основній меті цієї зустрічі. Студенти виступили з підготовленими презентаціями та провели вікторину завдяки додатку Quizizz.

По завершенню заходу активні учасники отримали сертифікати від Студентського самоврядування ХНМУ.

Ми дякуємо всім, хто долучився до заходу, а також за надану можливість проінформувати якомога можна більше людей стосовно таких важливих тем, як ниркові захворювання, їх симптоматику, діагностику та лікування.