Захід до Всесвітнього дня боротьби з ТБ

Кафедри
28.03.2023

24 березня на кафедрі мікробіології, вірусології та імунології ім. проф. Д.П. Гриньова відбувся захід, присвячений Всесвітньому дню боротьби з туберкульозом, в якому взяли участь здобувачі освіти 2–3 курсів.

На початку заходу завідувачка кафедри професорка Марина Мішина зазначила, що проблемою туберкульозу займався сам фундатор кафедри Даміан Петрович Гриньов, а також його учні та наступники.

Метою заходу була популяризація теми туберкульозу в Україні та у світі, поглиблення загально медичних  та історичних знань здобувачів 2-3 курсу. Здобувачі цілком проявили свій творчий і науковий потенціал, виконуючи конкурсі роботи графічного формату на тему самого збудника туберкульозу, діагностики, лікування та профілактики цього захворювання.

Захід відбувся в онлайн-форматі з використанням сервісу відеоконференцій Google Meet та платформ для проведення онлайн-опитувань Mentimeter, Survio. Його проводила доцентка кафедри Ірина Марченко. Здобувачі продемонстрували надзвичайну зацікавленість темою, високий рівень ерудиції та прагнення до нових знань.