Викладачі ХНМУ пройшли курси підвищення кваліфікації

Кафедри
25.10.2021

Протягом 4 тижнів (вересень/жовтень) на кафедрі української мови, основ психології та педагогіки проходили курси підвищення кваліфікації «Сучасні педагогічні технології в освіті» для завідувачів кафедр, професорів, доцентів та асистентів кафедр закладів вищої медичної освіти.

Метою курсів стало ознайомлення слухачів із сучасними вимогами до організації навчально-виховного процесу у медичному ЗВО, а також з інноваційними технологіями, набуття практичних навичок для подальшого впровадження в освітній простір ЗВМО.

Під час проходження курсів підвищення кваліфікації слухачі познайомилися з інноваційними технологіями, дізналися про особливості застосування гейміфікації, ігрових та коучингових технологій, технологій воркшопу, фандрайзингової та проєктної діяльності, а також особливостей проведення занять за змішаною формою навчання. Особливу увагу було приділено оволодінню навичками використання сучасних цифрових засобів для організації інтерактивного навчання у медичному ЗВО.

Активність і зацікавленість слухачів питаннями цифрової оцінки рівня знань здобувачів вищої освіти сприяли створенню за допомогою сучасних комп’ютерних технологій тестів, анкет і контрольних опитувань.

Підсумувало проходження курсів залікове заняття, що складалося з усної та письмової частин. Усі слухачі курсів підвищення кваліфікації впоралися з обома частинами, що свідчить про високий рівень оволодіння ними інноваційними технологіями.