Волонтери ХНМУ плетуть сітки для бійців ЗСУ

12 листопада команда сектора громадського виховання та волонтерства Студентського самоврядування ХНМУ взяла участь у волонтерсько-патріотичному заході з плетення маскувальних сіток для Збройних сил України на платформі від БО «Фонд суспільної допомоги».

Сітка дозволяє військовим маневрувати і перегруповуватися так, що ворогу важко ідентифікувати наші позиції, які треба приховувати від обстрілів. Окрім того, сітка дає можливість солдатам переміщатися та займати нові позиції зі значно меншим ризиком потрапити під снайперський чи мінометний вогонь.

Гарно сплетена сітка повністю приховує замасковані позиції та робить їх невидимими для ворога, тому правильній техніці в’язання приділяють дуже велику увагу. Проте цьому можна швидко навчитися та одразу приносити користь військовим.

Так і наші волонтери приєдналися до цієї справи, та досить швидко призвичаїлися плести і створювати нові маскувальні сітки для ЗСУ. Студенти також домовилися і надалі приїжджати й допомагати БО «Фонд суспільної допомоги» з цією й іншими активностями.

Хочемо висловити величезну подяку за можливість допомагати нашим воїнам, які щодня ризикують своїм життям, боронячи та звільнюючи нашу Україну від підступного ворога!