Відбувся майстер-клас з Петриківського розпису

Події
21.03.2024

20 березня 2024 р. в рамках проєкту Art-therapy за ініціативою Первинної профспілкової організації співробітників та Первинної профспілкової організації студентів ХНМУ відбувся майстер-клас «Магія Петриківського розпису».

Захід проходив у безпечних умовах, до участі долучилися студенти, викладачі та співробітники інших структурних підрозділів університету.

Викладачка Харківської державної академії культури, кандидатка мистецтвознавства Алла Ожога-Масловська провела майстер-клас, у рамках якого розповіла про поняття арт-терапії, історію й традиції Петриківського розпису. У проведенні майстер-класу майстрині допомагала директорка Наукової бібліотеки, голова культурно-масової комісії профкому співробітників ХНМУ Ірина Киричок.

«Петриківський розпис – це народна творчість, і кожен з вас може опанувати техніки національного розпису. Цьому сьогодні ми з вами й навчимося під час нашого майстер-класу», – підбадьорила починаючих митців Алла Ожога-Масловська.

Усі учасники заходу випробували себе у новому творчому напрямку, проявивши свої таланти та наполегливість. Захід пройшов у дружній атмосфері та креативній взаємодії. Учасники радо підтримали подальше проведення арт-терапевтичних сесій як можливість підтримки ментального здоров’я у прифронтовому місті.