Відбувся круглий стіл

Події
08.05.2024

7 травня в рамках циклу заходів з популяризації української мови, культури і традицій відбувся круглий стіл «Українське літературне слово в часи воєнних конфліктів», організований Науковою бібліотекою спільно з медіа-сектором Студентського самоврядування ХНМУ (модератори: директорка Наукової бібліотеки Ірина Киричок та студентка ІІ медичного факультету Софія Рудь).

Студенти виступили з доповідями: «Вплив воєнних конфліктів на творчість українських письменників» (Руслана Мисан, ІІІ медфакультет), «Сила української літератури у воєнний час» (Зінаїда Ращупкіна, І медфакультет), «Лагідність українського літературного слова як спосіб терапії» (Марія Чернявська, ІІ медфакультет). Бібліотекарі представили огляд літератури «Російсько-українська війна на сторінках сучасної української літератури» з фонду нашої бібліотеки (Тетяна Бабак, завідувачка відділу обслуговування користувачів).

До заходу долучилася заступниця директора Медичного фахового коледжу ХНМУ Ірина Гуляєва та студенти коледжу.

Учасники круглого столу ділилися своїми думками щодо впливу української літератури на сучасного читача та як саме українське літературне слово підтримує їх у реаліях війни, говорили про свої вподобання щодо різноманітних жанрів літератури, авторів творів.

Круглий стіл, який об’єднав 52 учасника, пройшов у щирій, дружній атмосфері.