Відбувся круглий стіл

Події
09.05.2024

8 травня відбувся круглий стіл «Штучний інтелект – інструмент критичного мислення чи недоброчесності?», організований Науковою бібліотекою спільно з сектором оцінювання якості освіти ГО «Студентське самоврядування ХНМУ» (модератори: директорка Наукової бібліотеки Ірина Киричок та студентка ІІ факультету Єлізавєта Смалько).

На початку заходу до присутніх звернулася Ірина Киричок. Також до привітань долучився проректор з наукової роботи ХНМУ Валерій М’ясоєдов, який підкреслив актуальність теми круглого столу та важливість обговорення різних аспектів використання штучного інтелекту (ШІ) в освітньому та науковому процесах, наголосивши на дотриманні етично-правових норм та академічної доброчесності.

Студенти представили доповіді: «Штучний інтелект: новітні технології в навчанні» (Анастасія Крапива, І медфакультет), «Практичне застосування технологій ШІ в навчанні» (Єлізавєта Смалько, ІІ медфакультет). Під час жвавої дискусії обговорювалися такі питання: які можливі наслідки використання інструментів ШІ, чи сприяє це розвитку нових навичок та критичного мислення, або навпаки, чи несе ШІ загрозу для розумової діяльності, як ШІ використовується в медицині і чи можна довіряти його висновкам та багато ін.

До обговорень долучилися викладачі університету, зокрема директор ННІ ЯО ХНМУ Ігор Завгородній, доцент кафедри пропедевтики внутрішньої медицини, медсестринства та біоетики Олексій Гончарь, співробітники бібліотеки, студенти ХНМУ та Медичного фахового коледжу ХНМУ. Обмін думками та досвідом виявився цікавим, корисним та конструктивним.