Відбулися Томілінські читання

Кафедри
03.11.2023

2 листопада відбулася VI науково-практична конференція з міжнародною участю «Громадське здоров’я в Україні: проблеми та способи їх вирішення» Томілінські читання. Захід присвячений 100-річному ювілею кафедри громадського здоров’я та управління охороною здоров’я Харківського національного медичного університету.

На початку конференції кафедру з ювілеєм привітав проректор з наукової роботи Валерій М’ясоєдов.

З основною доповіддю «До 100-річчя кафедри громадського здоров’я та управління охороною здоров’я Харківського національного медичного університету»  виступив завідувач кафедри, доктор медичних наук, професор Огнєв Віктор Андрійович. З доповідями виступили завідувачка кафедри соціальної медицини та громадського здоров’я, Національного медичного університету імені О.О. Богомольця Тетяна Грузєва, професорка кафедри соціальної медицини, громадського здоров’я та управління охороною здоров’я Дніпровського державного медичного університету Валерія Лехан, завідувачка кафедри соціальної медицини, громадського здоров’я та управління охороною здоров’я Дніпровського державного медичного університету Лілія Крячкова та кафедральні колективи університетів України.

На конференції було висвітлено питання історії медицини, проблеми громадського здоров’я, організації та економіки охорони здоров’я, питання освіти, публічного управління в медичній сфері та інші. Низку доповідей було присвячено актуальним для сьогодення темам, таким як система охорони здоров’я в умовах воєнного стану, гігієнічне забезпечення військових підрозділів та надання медичної допомоги населенню, забезпечення санітарно-епідеміологічного благополуччя міст країни та інші. Свої наукові досягнення також представила студентська молодь.

Загалом конференція пройшла в атмосфері взаємопідтримки, обміну досвідом та отриманні нових знань.