Відбулася Всеукраїнська НПК з міжнародною участю

ННІ ЯО
23.03.2023

21 березня в Харківському національному медичному університеті на базі Навчально-наукового інституту якості освіти в режимі онлайн (на платформі ZOOM) відбулася Всеукраїнська науково-практична конференція з міжнародною участю «Актуальні питання педагогіки вищої медичної освіти».

Участь у науковому форумі взяли понад 400 делегатів – фахівці провідних університетів України з таких міст, як Харків, Київ, Полтава, Львів, Івано-Франківськ, Вінниця, Одеса, Дніпро, Тернопіль, Запоріжжя, Чернівці, а також Італії і Грузії.

Науково-практична конференція була присвячена актуальним питанням сучасної педагогіки вищої медичної освіти, застосуванню кращих та адекватних педагогічних підходів, технологій і методів, пошуку їх кращих комбінацій для опанування теоретичними знаннями й практичними навичками, досягненню запланованих програмних результатів навчання, зважаючи на специфіку освітніх програм і освітнього процесу студентів-медиків.

Конференція працювала за такими напрямами:
– навчальні онлайн-платформи надбання та перспективи;
– симуляційне навчання як ефективний елемент реалізації освітньо-професійних програм підготовки лікаря;
– педагогічна майстерність викладача як визначальний чинник забезпечення якості вищої освіти медичного ЗВО;
– інноваційні технології навчання: інструмент активізації мислення здобувачів освіти;
– психолого-педагогічні особливості підготовки студентів-медиків;
– особливості педагогічної складової освітнього простору: міжнародний досвід.

Роботу пленарного засідання відкрив проректор з наукової роботи Валерій М’ясоєдов. У своєму зверненні до учасників конференції він зазначив, що, попри трагічні для нашої держави події, сьогодні відбуваються зміни, спрямовані саме на підвищення якості та конкурентоспроможності освіти, інтеграція в Європейський та світовий простори, підготовка гідного майбутнього медичної спільноти України. Валерій Васильович щиро подякував всім за участь та активну позицію педагогів і науковців, побажав успіхів всім учасникам, миру і злагоди та перемоги.

Довідка. Учасниками секційних засідань Всеукраїнської науково-практичної конференції з міжнародною участю стали близько 250 науковців і 150 відвідали пленарне засідання. Під час наукового заходу було зроблено 48 доповідей, з яких 38 – на секціях та 10 – на пленарному засіданні, подано 140 тез українською та англійською мовами.

Проєкт резолюції