Відбулася НПК з міжнародною участю

Події
10.11.2023

Наприкінці жовтня цього року в онлайн-форматі відбулася V науково-практична конференція з міжнародною участю «Бібліотеки і суспільство: рух у часі та просторі», організована Науковою бібліотекою ХНМУ.

Вступним словом конференцію відкрила директорка Наукової бібліотеки Ірина Киричок. Учасників заходу привітав проректор з наукової роботи ХНМУ Валерій М’ясоєдов, який наголосив на актуальності проблематики заходу, особливо в площині реалій воєнного стану.

До конференції приєдналися понад 100 осіб – бібліотечних фахівців, науковців і лікарів з України та Польщі. Під час заходу було представлено 15 доповідей-презентацій від університетських і публічних бібліотек щодо практичного досвіду, зокрема, під час воєнного стану, інноваційних напрямів роботи, використання штучного інтелекту, історичних розвідок тощо. Онлайн-зустріч дозволила обмінятися думками та визначити шляхи вирішення спільних проблем, обумовлених викликами сьогодення.

Серед актуальних напрямів було також надання консультацій від фахівців-медиків щодо принципів самодопомоги при стресах та ролі читання в психотерапії, які стануть в нагоді і в професійній діяльності, і в особистому житті.

Наприкінці зустрічі учасники висловили вдячність за інформативні доповіді, цікавий досвід та дружню атмосферу.

Доступний відеозапис конференції:

День перший

День другий

В Репозитарії ХНМУ представлені тези, статті та доповіді-презентації

Незабаром вийде електронна збірка матеріалів.