Відбулася науково-практична інтернет-конференція з фармакології

Кафедри
21.11.2022

17 листопада на кафедрі фармакології та медичної рецептури відбулася І науково-практична інтернет-конференція з міжнародною участю «Сучасні аспекти досягнень фундаментальних та прикладних медико-біологічних напрямів медичної та фармацевтичної освіти та науки», яка була присвячена 90-й річниці з дня народження видатної фармакологині, професорки Людмили Трохимівни Киричок.

Вітальною промовою конференцію відкрила завідувачка кафедри професорка Тамара Єрмоленко. Перша доповідь була присвячена пам’яті професорки Л.Т. Киричок з нагоди її 90-річчя. Людмила Трохимівна зробила неоціненний внесок у розвиток фармакології як науки. До останніх днів життя вона брала активну участь у роботі кафедри та безупинно передавала цінний науковий досвід своїм учнями.

Доцентка кафедри фармакології та медичної рецептури Ольга Шаповал розповіла про основні напрями наукової роботи та здобутки кафедри за останні 10 років праці. У наступній частині заходу обговорювалися актуальні питання використання антиоксидантних властивостей синтетичних речовин.

У безпосередній роботі конференції взяли участь представники багатьох вишів України, у тому числі науковці Національного фармацевтичного університету, Полтавського державного медичного університету, Буковинського державного університету. Також треба відзначити підтримку у вигляді представлення результатів наукового пошуку з боку іноземних діячів, особливо вчених з Грузії.

Завершилася конференція обговоренням підсумків, учасники поділилися враженнями та радістю щодо жвавого спілкування у середовищі однодумців, висловили побажання щодо набуття заходом щорічної традиційності.

У цей непростий час для всієї країни колектив кафедри висловлює велику подяку всім причетним до організації і проведення заходу, а також бажає кожному та кожній натхнення та завзятості у пошуку істини.

Ad astra per aspera!