Відбулася наукова конференція з фізіології

Кафедри
16.05.2024

15 травня 2024 р. на базі кафедри фізіології ХНМУ відбулася ювілейна Х Всеукраїнська наукова інтернет-конференція студентів та молодих учених з міжнародною участю «Фізіологія – медицині, фармації та педагогіці: Актуальні проблеми та сучасні досягнення». Конференція була організована спільно з кафедрою нормальної та патологічної фізіології Національного фармацевтичного університету та кафедрою анатомії та фізіології людини ім. Я.Р. Синельникова Національного педагогічного університету ім. Г.С. Сковороди.

У заході взяли участь понад 70 учасників – викладачі кафедри фізіології, гості та здобувачі освіти. Почесними гостями конференції стали завідувачка кафедри нормальної та патологічної фізіології Національного фармацевтичного університету, професорка Наталя Кононенко, завідувачка кафедри анатомії та фізіології людини ім. Я.Р. Синельникова професорка Тетяна Комісова та член-кореспондент НААН України, професор кафедри анатомії та фізіології людини ім. Я.Р. Синельникова Ігор Іонов. З привітальним словом до учасників конференції звернулися проректор з наукової роботи ХНМУ Валерій М’ясоєдов та директор ННІ ПІГ ХНМУ Дмитро Маракушин.

Здобувачі освіти представили 14 доповідей на актуальні теми сьогодення – вплив хронічного стресу в умовах воєнного часу на психоемоційний стан, фізичні та когнітивні функції, імунну систему, харчову поведінку, висвітлили особливості механізмів розвитку артеріальної гіпертензії при цукровому діабеті, фактори ризику інфаркту міокарда тощо.

За підсумками конференції призові місця посіли:

  • І місце – Анастасія Ковальова та Софія Бойко (І медичний факультет) з доповіддю «Дистрес серед українців в умовах воєнного часу»;
  • ІІ місце поділили Олексій Таран (ІІ медичний факультет) та Микола Осинський (ХНПУ ім. Г.С. Сковороди);
  • ІІІ місце – Уляна Крикун та Анна Овденко (І медичний факультет), Вікторія Трач, Анастасія Суховєєва і Максим Скакунов (ІІ медичний факультет) та Мускан Шаурія (VII факультет з підготовки іноземних студентів).

Дипломами були нагороджені:

  • за ораторське мистецтво – Ха Тхань Куінь (ІІ медичний факультет);
  • за кращу презентацію – Каріна Торохтій та Христина Пишна (ІІ медичний факультет);
  • за актуальність досліджень – Альбіна Марчук (ІІ медичний факультет);
  • за оригінальність досліджень – Анна Новікова (ІІІ медичний факультет),;
  • Богдан Поровай-Невойт (І медичний факультет) і Світлична Вікторія (ІІ медичний факультет);
  • за соціальну значущість дослідження – Михайло Приходько (ІІІ медичний факультет),;
  • за практичну значущість дослідження – Дарія Подгорна (ІІ медичний факультет);
  • за перспективність дослідження – Катерина Рева (ІІ медичний факультет).

Вітаємо переможців і всіх учасників конференції та бажаємо їм подальших наукових досягнень!