Відбулася лекція щодо рідкісного генетичного синдрому

28 серпня команда сектора медіа-простору Студентського самоврядування ХНМУ провела лекцію, присвячену Всесвітньому дню обізнаності про синдром Шерешевського-Тернера. Головна мета заходу – поширення інформації про розповсюджену у світі генетичну аномалію.

Синдром Шерешевського-Тернера (також відомий як 45 X або 45 X0) – генетична аномалія, при якій у жінки частково або повністю відсутня Х-хромосома. Частота синдрому серед новонароджених дівчат складає 1:2000-1:5000. Всі регіони світу та культури страждають однаково. Як правило, люди з цим захворюванням мають меншу тривалість життя, в основному через серцеві проблеми та діабет. За останні десятиліття кількість хворих зростала швидше, ніж у попередні роки 20-го століття, тому дуже важливо проводити серед студентів просвітницькі заходи задля розширення кругозору.

На заході студенти дізналися про історію виникнення даного синдрому, які симптоми та клінічна картина супроводжують захворювання та прогнози при лікуванні. Учасники проявляли зацікавленість, активно ставили запитання до доповідачів. Також була проведена вікторина за допомогою програми Quizziz, де студенти перевірили отримані знання.

Наше студентство продовжує допомагати один одному на шляху до толерантного ставлення по відношенню до людей з різними захворюваннями.