Відбулася конференція з проблем людини

Кафедри
11.06.2024

7 червня відбулася Міжнародна науко-практична онлайн конференція «Проблема людини у воєнні та повоєнні часи: філософський та медичний дискурси. До 100-річчя з дня народження проф. В.В. Бобіна». Оганізатори конференцї – кафедра філософії та суспільних наук ХНМУ.

Відкрив конференцію проректор з наукової роботи професор Валерій М’ясоєдов. Він підкреслив актуальність теми конференції та її значення як наукового заходу, що об’єднує дослідницькі зусилля фахівців різних країн, міст України, науковців різних вікових категорій. Учасники конференції із зацікавленістю переглянули відеофільм, присвячений 100-річчю зі дня народження професора Володимира Бобіна, який підготовала директорка Наукової бібліотеки ХНМУ Ірина Киричок.

Зворушливо прозвучали доповіді щодо традицій та пам’яті в медичному просторі Харкова. Перш за все це спогади вдячних учнів та родичів професора Володимира Бобіна: проректора з науково-виховної роботи професора Івана Летіка; завідувача кафедри ендокринології та дитячої ендокринології ХНМУ професора Юрія Караченцева, професора кафедри судової медицини, медичного правознавства ім. проф. М. С. Бокаріуса Василя Ольховського, завідувача кафедри внутрішньої медицини № 2, клінічної імунології та алергології імені академіка Л. Т. Малої професора Павла Кравчуна, доньки ювіляра, лікарки-терапевтки вищої кваліфікаційної категорії Ірини Бобіної та онука професора Володимира Бобіна, заступника завідувача психіатричної допомоги медичного центру Бней-Цiон (м. Хайфа, Iзраїль) Германа Андреєва.

Науковці, що виступали на конференції, підняли питання про поглиблення і більше суспільне визнання видатних харків’ян, що присвятили своє життя розбудові медичної галузі нашого міста.

Тематика конференції зацікавила закордонних фахівців з Німеччини, Великої Британії, США, Італії, Ізраїлю, Швейцарії та інш. Особливу увагу і підтримку висловили німецькі колеги. Також проблемі людини в умовах воєнного та повоєнного часу присвятили свої доповіді колеги з університетів більше, ніж 10 міст України.

Приємно, що студенти виявили активність та зацікавленість в обговоренні проблем, винесених в тему конференції. З доповідями виступили також англомовні іноземні здобувачі освіти.

Наприкінці заходу було оприлюднено Резолюцію конференції, в якій оцінено її здобутки і визначено перспективи.

Детальніше