Відбулась вікторина з української мови

Події
01.02.2024

30 січня 2024 р. в рамках циклу заходів, присвячених популяризації української мови, культури, та традицій, відбулась онлайн-вікторина «Моя мова – калинова, і ласкава, й загадкова», яка була організована Науковою бібліотекою спільно зі Студентським самоврядуванням ХНМУ (модератори: директор Наукової бібліотеки Ірина Киричок та студентка ІІ медичного факультету Уляна Разінькова). Захід об’єднав бібліотекарів, студентів, викладачів нашого університету та Медичного фахового коледжу ХНМУ – всього у вікторині взяли участь 56 учасників.

Привітала учасників вікторини представниця кафедри української мови, основ психології та педагогіки Тетяна Скорбач, яка зазначила красу та співучість рідної мови, важливість вивчення й володіння нею, особливо сьогодні.

Студенти та бібліотекарі підготували різноманітні питання, які представили Єлизавета Патинко та Ірина Фурса. Під час вікторини учасники відповідали на питання про діалекти, підбирали сленгові відповідники українських та іншомовних термінів, разом визначали рід іменників, добирали правильні тлумачення фразеологізмів та багато іншого.

Наприкінці за найбільшою кількістю правильних відповідей були обрані переможці:

  • І місце – Євгенія Щербина;
  • ІІ місце – Анастасія Власюк;
  • ІІІ місце – Олена Фісун.

Ми вдячні всім, хто доєднався до вікторини і спільно з нами дізнавався цікавинки про рідну мову, адже вона дуже розмаїта й багата! Формат вікторини дуже сподобався студентам, тож наступному заходу бути найближчим часом. Запрошуємо до участі!