«Веселий консиліум» для дітей ВПО

16 вересня команда волонтерського сектору “Era Caritas” Студентського самоврядування ХНМУ відвідали дітей ВПО та дітей із малозабезпечених родин, які через агресію країни-терориста тимчасово перебувають у гуртожитку №2 Національного фармацевтичного університету. Наші студенти-медики провели захід «Веселий консиліум» у рамках проєкту “Medical Background”.

Команда студентів провела неймовірно важливе та цікаве заняття на тему: «Тіло в цілому». Цей захід був спрямований на пізнання власного тіла та його органів.

На початку відбулося знайомство з дітками, де кожен розповів щось цікаве про себе, розказав про свої почуття і турботи. Таким чином, діти змогли більше дізнатись одне про одного і надалі легше працювати в команді.

Далі відбулася розповідь про наше тіло у розмовному форматі. Студенти ставили навідні питання діткам, на які вони із заохоченням знаходили відповідь. У свою чергу маленькі дослідники цікавилися різними органами, функціями та їх взаємозв’язком.

Після цього була проведена робота з макетом тіла людини. По названій функції діткам треба було вгадати орган, який їй відповідає, після чого студенти давали «орган», який треба було помістити на правильне місце на макеті людини. Це допомогло діткам більш наочно зрозуміти топографію органів всередині тіла людина. Зовнішні органи, такі як шкіра, очі, вуха і ніс, діти могли показувати на собі та досліджувати власне тіло. Дослідники повністю поринули в процес і кожен хотів спробувати вгадати першим.

Наступним етапом заняття стало пошарове дослідження тіла. Усім роздали картинки з певною системою тіла в розрізі (покриви, м’язи, судини, нервова система, внутрішні органи, скелет). Діти об’єдналися у команди і разом зі студентами намагалися зібрати правильну послідовність шарів. У процесі вони дискутували та проявляли себе, приходячи до спільного правильного рішення.

Остання частина заняття включала в себе закріплення знань про органи за допомогою розмальовок. Обравши один з варіантів, діти мали розфарбувати органи та частини тіла в правильні кольори. Наприкінці заняття малеча отримала наліпки із органами тіла. Кожен обрав те, що йому найбільше сподобалось, що дуже потішило їх.

Діти та студенти залишилися в захваті від проведеного заходу. Після закінчення організатори побачили дуже багато щирих емоцій від дітей та почули безліч слів подяки.

Очікуємо на нові зустрічі та заходи “Medical Background” від команди сектору “Era Caritas” Студентського самоврядування ХНМУ.