Світлої пам’яті Геннадія Петровича Рузіна (11.05.1941–24.04.2024)

Події
25.04.2024

24 квітня 2024 р. на 83-му році життя після швидкоплинної хвороби пішов із життя видатний учений, доктор медичних наук, професор, лауреат стипендії Кабінету Міністрів України за видатні заслуги у сфері вищої освіти науково-педагогічним працівникам Рузін Геннадій Петрович. Усе його життя було пов’язане з хірургічною стоматологією, якій він присвятив понад 60 років.

Геннадій Петрович був, без перебільшення, геніальним ученим – генератором принципово нових ідей та талановитим педагогом. Професор Рузін зробив неоціненний внесок у розвиток вітчизняної хірургічної стоматологічної науки та практики, виховавши багатьох висококласних фахівців своєї справи. Він є автором більш ніж 400 наукових праць, зокрема 15 монографій, підручника та навчальних посібників та 10 авторських свідоцтв і патентів. Його відкриття та ідеї лягли в основу кількох медичних технологій, завдяки яким багато тисяч пацієнтів отримали сучасне, ефективне лікування. Під керівництвом та при консультації Геннадія Петровича було захищено понад 18 кандидатських та 3 докторські дисертації.

Геннадій Петрович був завжди нескінченно відданий своїй справі і нещадний до будь-якої несумлінності в науці, мав виняткову працьовитість і життєлюбність. Завжди спокійний, мудрий, проникливий, доброзичливий і готовий допомогти кожному він об’єднував навколо себе багатьох і користувався величезною любов’ю і повагою колег і друзів.

Геннадій Петрович до самого кінця залишався активним ученим, який був оточений колегами та учнями різного віку в щоденному науковому спілкуванні, любов’ю друзів, рідних.

Колектив Харківського національного медичного університету, представники кафедри хірургічної стоматології та щелепно-лицевої хірургії, спільнота хірургів-стоматологів висловлюють щирі співчуття рідним і близьким Геннадія Петровича Рузіна. Разом сумуємо про непоправну втрату, усі, хто знав Геннадія Петровича, хто працював поряд з ним, поважали і цінували його як мудрого вчителя і наставника. Вічний спокій та вічна пам’ять, наш дорогий учителю!