Студенти ХНМУ прослухали лекції з радіології

У листопаді 2022 року з нагоди Міжнародного дня радіолога за сприянням завідувача кафедри радіології та радіаційної медицини професора Віктора Старенького стартував цикл лекцій з радіології від лектора доцента Романа Спузяка спільно з сектором громадського виховання та волонтерства студентського самоврядування ХНМУ.

До циклу ввійшли лекцій за чотирма актуальними темами: «Пневмонії. Дифдіагностика. Радіологічні патерни ураження легень при COVID-19», «Променева діагностика дистрофічних захворювань хребта», «Радіологічні методи в діагностиці травматичних ушкоджень хребта» та «Променева діагностика пухлин кістяка: Доброякісні пухлини та пухлиноподібні захворювання».

Під час кожної лекції студенти мали змогу розглянути актуальні та важливі питання щодо алгоритмів диференціювання, розуміння діагностики, уміння відрізняти різні захворювання за схожою морфологію та патогенезом на ранніх етапах діагностування. Крім того, дізнатися про нові та високоінформативні методи візуалізації такі, як рентгенівська комп’ютерна, магнітно-резонансна томографії тощо.

Наприкінці кожної лекції на учасників чекали інтерактивні опитування, де усі, хто уважно прослухав та пройшов завдання з більшістю правильних відповідей, отримували сертифікат за прослуханий цикл, а також брали участь у розіграші мерчу від студентського самоврядування ХНМУ.

Усього цикл пройшли 180 студентів ХНМУ. Для того, щоб усі бажаючі студенти мали змогу приєднуватися до лекцій, організатори створили телеграм-канал, в якому публікували всі записи лекцій та опитування, а також комунікували з учасниками проєкту. Студенти, хто пройшов цикл, отримали нові знання і відповіді на свої питання, повторили те, що знали, та налаштувалися на отримання нових знань під час навчання.