Студенти ХНМУ побували у літньому таборі

З 24 по 30 червня в Буковелі працював літній табір «Молодь на шляху до розбудови миру» в рамках проєкту від ГО «Ла Страда-Україна» – «Попередження ґендерно зумовленого насильства, торгівлі людьми та порушення прав дітей».

Двое студентів ХНМУ, Валерія Шевченко (І медичний) та Владислав Шелест (ІІІ медичний) також були запрошені на захід для підвищення кваліфікації, оскільки вони вже мають досвід проведення лекцій та тренінгів в рамках програми «The active Youth community: на шляху до розбудови миру» та є тренерами від ГО «Ла Страда-Україна» в рамках впровадження проєкту «Розвиток систем попередження та реагування на насильство в закладах освіти і підвищення стійкості підлітків». Проєкт впроваджується Дитячим фондом ООН (ЮНІСЕФ) та ГО «Ла Страда-Україна» в межах Харківського національного медичного університету за ініціативою Студентського самоврядування ХНМУ.

Усього було відібрано 25 учасників/ць з вищих закладів освіти різних областей України. Під час роботи Молодіжного літнього табору, наші студенти виконали такі поставлені задачі:

  • опрацювали новели законодавства, що стосуються запобіганню та протидії домашньому насильству, булінгу;
  • підвищили рівень обізнаності щодо форм, причин і наслідків домашнього насильства, булінгу;
  • здобули базові знання з конфліктології та миробудування;
  • закріпили практичні навички протидії проявам насильства у повсякденному житті;
  • опрацювали форми та методи роботи з цільовою аудиторією;
  • сформували та закріпили практичні навички ведення інформаційно-просвітницької діяльності.

Після закінчення тренінгу, учасники мали змогу обговорити з представниками ГО «Ла Страда-Україна» подальшу співпрацю та впровадження проєктів у Харківському національному медичному університеті та в інших закладах вищої освіти.

Також студенти отримали Сертифікати, які зазначають, що вони є сертифікованими тренерами та мають змогу вести активну просвітницьку діяльність.

Висловлюємо подяку «ГО Ла Страда-Україна» та донорській організації «Хліб для світу» за можливість підвищення рівня кваліфікації та обізнаності наших студентів!