Собака-обіймака у дитячій лікувальній терапії

9 січня команда сектору громадського виховання й волонтерства спільно з І медичним факультетом студентського самоврядування ХНМУ у рамках проєкту «Лікар-малюк» провели у Міській клінічній дитячій лікарні № 16 захід для онкохворих діток «Новорічний консиліум».

Зі свого боку колектив дитячої лікарні подарував представникам студентського самоврядування дві терапевтичні іграшки собаки-обіймаки від Ізраїльських фахівців та експертів з Хібукі-терапії для подальшого використання під час занять із діточками.

Завдання проєкту «Лікар-малюк» – розповісти дітям, що саме використовують лікарі й навіщо, яку функцію виконує те чи інше медичне приладдя, як функціонує наш організм та які органи містяться в ньому. До того ж, через те, що більшість діток, з якими працюють наші волонтери, проводять частину свого життя біля лікарів та відчувають на собі використання різних медичних приладів. Студенти-медики хочуть їм показати, що не треба боятися своїх вірних помічників.

Захід проводився у формі лікарського консиліуму, де кожен із дітей входив у роль лікаря і ставав членом однієї медичної команди. До початку заходу дітям були відправлені відео та листівки-запрошення, які зробили захід в очах дітей ще більш офіційним та важливим.

Запропоновані ігри допомогли діткам розібратися у функціонуванні нашого організму: вони називали всі органи та розміщували їх на схематичному зображенні тіла людини. Також усі діти з легкістю впорались із завданням про будову та функціонування медичного приладдя, вони самі називали складники медичного шприца, катетера, системи для крапельниці. Ще одна із задач «Новорічного консиліуму» – обговорення хвороб пацієнтів-іграшок, отже кожна дитина мала іграшку, якій ставила діагноз та призначала лікування.

Наостанок діти написали свої побажання та закрили їх у time-капсулах із шприців, які вони згодом зможуть відкрити і перевірити, чи здійснилась їх мрія.

Надалі нашими волонтерами планується продовження проєкту «Лікар-малюк» із впровадженням Хібукі-терапії у різних лікарнях міста Харкова.