Проєкт щодо психологічної пружності громад

Студентське самоврядування ХНМУ продовжує співпрацю в рамках важливого проєкту «Психологічна пружність громад Слобожанщини». Мета заходу – поширення методик стрес-менеджменту в громадах м. Харкова та Харківської області від ГО «Українська психосоціальна організація» за фінансової підтримки MH4U та науково-методичної підтримки Центру психічного здоров’я ХНМУ.

У рамках проєкту студенти ХНМУ приєдналися до проходження другого заходу навчання фасилітаторів групового курсу «Самодопомога плюс». Відтепер у планах у фасилітаторів зі студентстства ХНМУ проводити даний тренінг для студентів та адміністрації ХНМУ, а також для населення Харкова. Якщо комусь цікаво доєднатися до курсу, пишіть на корпоративну пошту Студентського самоврядування ХНМУ: stud.gov@knmu.edu.ua.

Довідка

Курс «Самодопомога Плюс» [Self-Help Plus] (SH+) був розроблений Всесвітньою організацією охорони здоров’я (ВООЗ) як груповий курс управління стресом, що складається із п’яти занять. Він підходить для всіх випадків, коли є групи населення, що постраждали від вкрай несприятливих умов. Його можна використовувати для подолання стресу у дорослих, незалежно від того, чи є у них діагностоване психічне захворювання, а також, було доведено, що він запобігає виникненню психічних розладів у дорослих. Курс SH+ містить попередньо записані аудіозаписи та ілюстрований посібник для навчання навичок управління стресом.

Цей інноваційний формат дозволяє неспеціалістам під наглядом пройти короткий тренінг з питань курсу SH+, а потім провести його для великих груп людей (наприклад, приблизно до 30 осіб одночасно). Курс SH+ є одним із ряду науково обґрунтованих масштабованих психологічних втручань, опублікованих ВООЗ, і може пропонуватися поряд з іншими втручаннями у галузі психічного здоров’я або громадськими програмами.