ХНМУ надає дієву допомогу

Кафедри
28.11.2023

Підтримка ментального здоров’я в часи війни набуває великого значення, адже такі чинники, як участь у бойових діях, перебування в прифронтовій зоні з постійними ракетними та артилерійськими обстрілами, бомбовими ударами, перебування в окупації значно підвищують уразливість наших співгромадян щодо психосоціального стресу і сприяють поширенню психічних розладів.

Для запобігання цих наслідків набуло широкого розвитку надання медико-психологічної допомоги населенню і військовим співробітниками кафедри психіатрії, наркології, медичної психології та соціальної роботи.

Так, за зверненням ректорки Херсонського національного технічного університету Олени Чепелюк до ректора ХНМУ Валерія Капустника з проханням про відповідну допомогу студентам вишу завідувачка кафедри професорка Ганна Кожина провела серію онлайн-семінарів «Стресасоціовані розлади. Що робити?» для професорсько-викладацького складу та студентів університету.

Разом із цим 20 листопада 2023 р. була створена гаряча лінія медико-психологічної підтримки, де співробітники кафедри надають консультативну допомогу студентам ХНТУ, які проживають на території проведення воєнних дій, та студентам, батьки яких загинули внаслідок бойових дій.