До Міжнародного дня допомоги хворим на лепру

30 січня командою cектора громадського виховання та волонтерства Студентського самоврядування ХНМУ було проведено навчально-просвітницький онлайн-захід на платформі Google Meet, присвячений Міжнародному дню допомоги хворим на лепру. Під час заходу заході учасники мали змогу у цікавій та інтерактивній формі дізнатися більше про лепру як захворювання, збагатити власний світогляд та перевірити засвоєні знання.

Захід містив у собі 2 частини:

  1. навчальну, де усі учасники прослухали 4 доповіді про лепру, а саме: історія виникнення, етіологія, клінічні форми та засоби лікування і профілактики;
  2. інтерактивну, що складалася із вікторини, де кожен слухач мав змогу перевірити свої знання.

За даними вікторини будо визначено найактивніших та найуважніших учасників.

Під час заходу, окрім перегляду презентації, прослуховування доповідей та участі у вікторині, учасники могли поставити питання та отримати вичерпні відповіді.

Міжнародний день допомоги хворим на лепру відзначається щороку 30 січня з метою привернення уваги громадськості до проблем людей із цим захворюванням, підвищення обізнаності про лепру, розповсюдження інформації щодо особливостей та проблем її лікування. Цьогоріч студенти Харківського національного медичного університету також не залишилися осторонь цієї важливої для медиків події.

Захід був насичений цікавими фактами та інтерактивними формами задля кращого засвоєння знань, завдяки чому команді сектора вдалося зацікавити студентів темою зустрічі, пробудити у них інтерес до проблем лікування цього захворювання. Також на заході обговорювали не тільки терапевтичні, а й деонтологічні особливості хвороби. Таким чином, студенти не лише змогли отримати нові знання, а й ще раз звернули увагу на моральний аспект роботи лікаря та проблеми лікування лепри в Україні і шляхи їх вирішення.