Благодійна акція

Кафедри
01.02.2022

Спільність та узгодженість цілей медичного вишу с партнерами дозволяють проводити благодійні акції, направлені на придбання сучасного медичного обладнання, яке використовується у відділеннях клінічних баз університету.

Так, завдяки підтримці керівництва ХНМУ й спонсорів університету за сприянням професора Ростислава Шевченка на клінічні бази кафедри хірургії № 4 в межах благодійної акції були передані пристрої для дренування грудної клітки Thora-Seal.

Дані системи можливо використовувати як в режимі пасивного дренування плевральної порожнини, так і в режимі активного дренування. Наявність вказаних пристроїв дозволяє індивідуально підходити до вибору режиму дренування плевральної порожнини у хворих, у яких прооперовано органи грудної клітки. Це сприяє більш швидкому розправленню легенів у післяопераційному періоді, а мобільність пристрою призводить до ранньої активізації хворого.

Професор Ростислав Шевченко наочно продемонстрував роботу пристрою Thora-Seal для дренування грудної клітки деканесі VII факультету з підготовки іноземних громадян Оксані Васильєвій.