Активні учасники Фестивалю молодіжної науки

Кафедри
25.01.2022

У Харківському національному медичному університеті 24 січня стартував Фестиваль молодіжної науки «Медицина третього тисячоліття». У даному заході взяли участь аспіранти та молоді науковці кафедри біологічної хімії.

Асистент кафедри Анастасія Безродна представила доповідь «Вміст фактору некрозу пухлини альфа у сироватці крові щурів за умов впливу ксенобіотиків на організм» та аспірант Олександр Кислов виступив із презентацією «Генерація активних форм кисню у лейкоцитах щурів після імплантації матеріалів з покриттям на основі тантала» в рамках роботи секційного засідання «Клінічна медицина навколишнього середовища». Їх високий рівень підготовки та представлення доповідей були відзначені дипломами І ступеня (Анастасія Безродна) та ІІ ступеня (Олександр Кислов).

Під час роботи фестивалю проводився брейн-ринг серед студентів та молодих учених «Медицина без меж», в якому взяла участь команда кафедри біологічної хімії «Алхіміки»: асистент Тетяна Брюханова (капітан команди), асистент Анастасія Безродна, аспірант Олександр Кислов та асистент Валерія Гойдіна.

Крім того, важливо зазначити, що кафедра біологічної хімії завжди підтримувала ініціативу здобувачів вищої освіти щодо участі у науково-практичних заходах, саме тому одним із учасників команди став студент ІІ курсу І медичного факультету (2 група) Артем Стромило. За результатами брейн-рингу команда «Алхіміки» посіла І місце.

Щиро вітаємо переможців і всіх учасників фестивалю молодіжної науки та бажаємо натхнення, професійних успіхів та міцного здоров’я!