Акція від книгарні «Сяйво книги»

З моменту повномасштабного вторгнення в Україну за статистикою дедалі більше людей почало споживати українське: кіно, музику, мистецтво, літературу та багато чого іншого, з метою викоренити усе російське з нашого поля зору, оскільки кожен з нас пам’ятає, якою ціною ще навіть 100 років тому українським митцям далася свобода слова та можливість показати правду усьому світу.

Студенти ХНМУ також не залишилися осторонь цих змін. Так, 3 грудня команда сектора громадського виховання та волонтерства студентського самоврядування долучилася до акції від книгарні «Сяйво книги» у місті Київ.

Сутність акції полягала в тому, що до книгарні можна було приносити видання російських авторів, російські переклади або книги російських видавництв, які студенти вважали макулатурою.

Гроші з переробки макулатури у 100% обсязі йдуть на потреби ЗСУ. Натомість для тих, хто взяв участь у благодійній акції, книгарня видає купон зі знижкою 10% на купівлю нових книг українською мовою. Також для учасників відбудеться розіграш мерчу та подарунків від студентського самоврядування ХНМУ.

Збір книжок тривав протягом трьох тижнів, студенти медичного вишу надсилали книги до пункту збору з різних міст України. За цей час спільними зусиллями здобувачами вищої освіти було зібрано майже 70 кг макулатури і 25 грудня були передані до книгарні!

Ми дякуємо книгарні «Сяйво книги» за надану можливість допомогти нашим воїнам у цей непростий час!