1 березня – Всесвітній день імунітету

Кафедри
03.03.2023

Цей день став відзначатися медичною спільнотою за ініціативою Всесвітньої організації охорони здоров’я (ВООЗ) з 2002 року. Мета цього дня – залучення широкої громадської уваги до проблем, пов’язаних з поширеністю різних імунних захворювань, а також зі збереженням та зміцненням імунітету в цілому.

З цієї нагоди на кафедрі мікробіології, вірусології та імунології ім. проф. Д.П. Гриньова асистенткою Ларисою Красніковою та студентами І та ІІ медичних факультетів було проведено інформаційний захід.

Під час інвету учасники звернули увагу до проблем, пов’язаних з імунітетом, підвищенням обізнаності з цього питання, збагаченням власного світогляду, а також перевірили набуті знання.

Крім того, у ході заходу учасники мали змогу в інтерактивній формі дізнатися, що таке імунітет, як і коли він виникає, його різновиди тощо.

Студенти підготували цікаву інформацію та оглядову презентацію, а наприкінці інвету провели тестування у Google-формі щодо перевірки отриманих знань.

Вікторія Ващенко освітила що таке імунітет, історію виникнення імунітету та критичні періоди його розвитку, обговорили які це центральні та периферичні органи імунної системи, їх вклад в формування імунітету (Катерина Харламова та Ольга Гребінюк), також торкнулися питань вродженого, спадкового імунітету (Вікторія Чепурна), природного пасивного (Аліна Вакуленко) та природного активного імунітету (Дар’я Денисова), підготували доповіді стосовно штучного пасивного імунітету й необхідності використання імуноглобулінів (Анастасія Пашкова), штучного активного імунітету, класифікації вакцин і сучасних аспектів та напрямків в застосуванні та створенні новітніх вакцини (Катерина Яловега), висвітлили особливості сучасних підходів до методів дослідження імунітету (Зінаїда Ращупкіна).

Кафедра висловлює велику подяку всім студентам, які взяли участь у заході, за небайдужість і активність у висвітлені важливості проблем з імунітету.