Зустріч представників ХНМУ з польськими колегами

З 26 по 27 червня в Кракові (Польща) відбулася конференція «Paths to frontier research: what is just Starting at the Jagiellonian University». Під час заходу польські вчені презентували останні наукові здобутки та сучасні дослідницькі інструменти, які розробляються в Ягеллонському університеті. У заході брали участь студенти природничих наук, докторанти і дослідники Ягеллонського університету, а також колеги з університетів-партнерів Una Europa та українських університетів, зокрема Києва, Сум, Львова та Харкова.

Наш університет представляли науково-педагогічні працівники Тетяна Меркулова та Олена Літовченко (кафедра гігієни та екології №2), Оксана Наконечна, Тетяна Брюханова та Валерія Гойдіна (кафедра біологічної хімії).

Від початку злочинного повномасштабного вторгнення російської федерації в Україну, польська академічна спільнота дуже активно допомагає у збереженні наукового потенціалу нашої країни.

Польські колеги представили насичену програму конференції, в рамках якої підіймалися актуальні питання в галузі охорони навколишнього середовища, біохімії, біофізики та біотехнологій. Слухачам були представлені освітні пропозиції в окреслених галузях, дослідницькі  програми стипендій, зокрема, грантові можливості для співпраці між польськими та українськими вченими (в рамках програм Horizon Europe, NAWA та інші).

В обговоренні наші колеги представили наукові напрямки дослідницької діяльності ХНМУ з метою розгляду можливої співпраці. Налагодження академічної та дослідницької співпраці між вченими є запорукою успішної конкурентоспроможності  та покращання академічного та наукового потенціалу університету.

Дякуємо Ягеллонському університету за надання наукової підтримки, отримання європейського досвіду та можливостей розбудови подальшої співпраці між нашими університетами.