Змінив лікарський халат на форму Нацгвардії

Євген Ольховський до початку широкомасштабного вторгнення РФ в Україну працював дитячим педіатром та викладав у Харківському національному медичному університеті. Але 24 лютого минулого року життя його та його сім’ї кардинально змінилося.

Свою життєву історію Євген розказав журналістці каналу «Молодий буковинець» Анні Семьоновій. Він розповів, як потрапив у Чернівці та змінив білий халат на темний камуфляж, як його життя різко змінилося 24 лютого 2022 року. «Було гучно чутно вибухи, ми прокинулися о 5 годині ранку. Перший тиждень ми переховувалися в підвалі будинку, проте страх за родину змусив відправити дружину з сином до Польщі до знайомих. Через 2-3 тижні вивіз і батьків з Харкова, а сам залишився у Львові».

Євген зрозумів, що може бути корисним і допомагати армії. Він звернувся до найближчого військомату, де отримав направлення до Нацгвардії, наразі військовий служить начальником медичного пункту в одному з підрозділів Нацгвардії у Чернівцях.

Найважчим, за словами Євгена, було психологічно пристосуватися, адже переживав за родину, рідне місто, на початку служби стресував деякий час. Проте швидко пристосувався до умов, з’явилися нові обов’язки: надання медичної допомоги військовим, обстеження, збір анамнезу, призначення і контроль ліків, організація невідкладної медичної допомоги тощо.
З рідним містом тримає зв’язок через батьків, що повернулися з евакуації, знає, що Харків часто потерпає від обстрілів, руйнується критична інфраструктура, гинуть цивільні люди.

Про плани після перемоги ще не замислювався, адже не знає, скільки триватиме війна, але непохитна віра в нашу перемогу – це наразі головне для Євгена.