Заходи щодо інфекційних захворювань

Кафедри
31.07.2024

Завідувачка кафедри інфекційних хвороб, дитячих інфекційних хвороб та фтизіатрії Катерина Юрко виступила в якості експертки місії «Зміцнення готовності та спроможності реагування в Україні на пріоритетні надзвичайні інфекційні захворювання» за підтримки «Всеукраїнської асоціації інфекціоністів», ВООЗ, МОЗ та ЦГЗ України.

У межах місії заплановано проведення серії тренінгів для лікарів щодо епідеміологічних та клінічних аспектів сучасного стану таких хвороб, як сказ, ботулізм, кишкові інфекції (сальмонельоз, холера), вірусний гепатит А. Особливий акцент зроблено на аналіз існуючої нормативної бази та міжнародних рекомендацій.

Усі заходи проводяться в регіонах, які зараз найбільше потерпають від військової агресії – це Харків, Запоріжжя, Миколаїв, Одеса та Херсон. Перший захід було проведено 29 і 30 листопада в м. Харків. Його відвідала президентка Всеукраїнської асоціації інфекціоністів України Ольга Голубовська.

На зустрічі учасники разом з директором департаменту охорони здоров’я Харківської обласної військової адміністрації, директором департаменту охорони здоров’я Харківської міської ради, директором центру контролю та профілактики хвороб, представниками ЦГЗ і держпродспоживслужби проаналізували ситуацію в регіоні щодо інфекційних хвороб.